Opleidingsportaal SPV


BodyCam

Cursusinhoud

Het hoofddoel voor de inzet van de bodycam bij de gemeentelijke boa is om zijn of haar de-escalerend vermogen te versterken. In de uitvoering van de verschillende taken kan de boa door weloverwogen gebruik te maken van een bodycam rekenen op meer terughoudendheid bij de burger. Daarmee is er minder kans op escalatie en mogelijk geweld.

Camera’s zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Bijna iedereen bezit een mobiele telefoon met camera. Daarbij is het heel gewoon om alles wat we meemaken te filmen en zo mogelijk via sociale media te delen. Ook in de wereld van handhaving wordt steeds meer gebruik gemaakt van camerabeelden. Overtredingen worden automatisch vastgelegd en beelden kunnen daarbij als bewijsmateriaal gebruikt worden. Een van de camera’s die daarbij wordt ingezet is de bodycam. Dit is een kleine draagbare camera die op of aan het lichaam wordt bevestigd en die zowel beeld als geluid kan registreren en/of opslaan.

 Voor wie?

Deze training is erop gericht de gemeentelijke Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) kennis te laten maken met de bodycam en de vele toepassingsmogelijkheden daarvan. Behalve de toepassingsmogelijkheden wordt ook gekeken naar de juridische verantwoording en de wettelijke grondslag voor het gebruik van de bodycam. Daarnaast is de training vooral praktijkgericht en kan de cursist uitgebreid oefenen in het omgaan met de bodycam. SPV maakt in deze cursus gebruik van de ZepCam T2.

Cursusduur en -tijden:

7,5 contacturen.

Prijs (excl. btw)

naameenheidPrijs
Opleidingsprijs (incl. arrangementskosten en lesmateriaal) Bodycam1€ 683,00

Opleidingplanning

CodeNaam OpleidingStartdatumEinddatumLocatieInschrijvenLesdata
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Aanvragen

Om in te schrijven volgt u HIERBOVEN bij het kopje opleidingplanning de regel met de startdata & locatie van uw keuze, direct rechts vindt u de inschrijfbutton.
Heeft u interesse in een InCompany opleiding, of vragen over nieuwe startdata van deze opleiding? Neem dan contact met ons op.