Opleidingsportaal SPV


Bestuurlijk Handhaven

Cursusinhoud

Na afloop van de opleiding beschikt u over de noodzakelijke wettelijke achtergrondkennis van het feitelijk optreden als handhaver. Daarnaast heeft u inzicht in de mogelijkheden die bestuurlijk en strafrechtelijk handhaven biedt en in de manier waarop dit effectiever kan worden ingezet. HTV-docenten zijn na afloop van de opleiding goed voorbereid op de eventuele toevoeging van de Algemene wet bestuursrecht aan het lespakket.

Deze opleiding gaat over de keuze en de inzet van bestuursrechtelijke en of strafrechtelijke middelen bij de gemeentelijke handhaving van wettelijke voorschriften zoals de APV en de ASV. De opleiding laat zien welke alternatieven voor handhaving een bestuursorgaan heeft en op welke wijze die ingezet kunnen worden.

 Voor wie?

Heeft u in uw werk te maken met strafrechtelijke en bestuurlijke handhaving? Dan is de basisopleiding Bestuurlijk Handhaven voor u bedoeld. Behalve voor handhavers is de opleiding ook geschikt voor HTV-docenten die hun kennis over de Algemene wet bestuursrecht in relatie tot het strafrecht willen opfrissen.

Geen vooropleiding vereist.

Cursusduur en -tijden:

15 contacturen.

Prijs (excl. btw)

naameenheidPrijs
Opleidingsprijs (incl. arrangementskosten en lesmateriaal) Bestuurlijk Handhaven1€ 575,00

Opleidingplanning

CodeNaam OpleidingStartdatumEinddatumLocatieInschrijvenLesdata
BH-02Bestuurlijk Handhaven16-04-202423-04-2024Vaassen
BH-02Bestuurlijk Handhaven4-11-202411-11-2024De Meern

Aanvragen

Om in te schrijven volgt u HIERBOVEN bij het kopje opleidingplanning de regel met de startdata & locatie van uw keuze, direct rechts vindt u de inschrijfbutton.
Heeft u interesse in een InCompany opleiding, of vragen over nieuwe startdata van deze opleiding? Neem dan contact met ons op.