Opleidingsportaal SPV


BOA PHB Domein II - module 4: Proces verbaal van bevindingen

CursusinhoudDe module Proces Verbaal van Bevindingen is een keuzedeel binnen de vierde module van de Permanente Her- en Bijscholing in domein II. In deze module staat het opmaken van een proces-verbaal van bevindingen centraal. Tijdens deze tweedaagse opleiding worden de kandidaten getraind in het opmaken van dit proces-verbaal volgens de examencriteria van ExTH, gericht op de examencasuistiek zoals die aan de orde komt op dit examen. Bij het examen krijgt de kandidaat een filmpje te zien waarin een verdachte een strafbaar feit pleegt tegen een BOA of twee BOA’S . Het betreft één van de feiten: belediging van een ambtenaar, ambtsdwang of (gekwalificeerde) wederspannigheid. In het filmpje is een agent van politie getuige van dit feit. Deze agent houdt de verdachte aan wegens één van de genoemde misdrijven. De kandidaat krijgt vervolgens de opdracht om een proces-verbaal op te maken van de bevindingen betreffende het misdrijf dat tegen de BOA(s) in het filmpje werd begaan. Hij/zij schrijft dit proces-verbaal vanuit het perspectief van één van de twee BOA’S in het filmpje. In de briefing wordt verteld vanuit welke BOA het proces-verbaal moet worden opgemaakt. De kandidaat maakt het proces-verbaal van bevindingen op een computer, in een sjabloon waarin enkele vaste onderdelen zijn opgenomen. Het proces-verbaal wordt vooral beoordeeld op de beschrijving van de bestanddelen van het strafbare feit en de redenen van wetenschap ten aanzien van die bestanddelen

 Voor wie?Opleidingsniveau: MBO-3 Vereiste vooropleiding: Geen vooropleiding vereist

Cursusduur en -tijden:

0 contacturen.

Prijs (excl. btw)

naameenheidPrijs
Examenkosten ExTH1€ 215,00
Opleidingsprijs Domein I - module 4: Proces Verbaal van Bevindingen (PV)1€ 512,00

Opleidingplanning

CodeNaam OpleidingStartdatumEinddatumLocatieInschrijvenLesdata
DII/m4-PV-02BOA PHB Domein II - module 4: Proces verbaal van bevindingen16-09-202123-09-2021Vaassen
DII/m4-PV-02BOA PHB Domein II - module 4: Proces verbaal van bevindingen4-11-202211-11-2022Vaassen
DII/m4-PV-02BOA PHB Domein II - module 4: Proces verbaal van bevindingen4-04-202311-04-2023Vaassen

Aanvragen

Om in te schrijven volgt u HIERBOVEN bij het kopje opleidingplanning de regel met de startdata & locatie van uw keuze, direct rechts vindt u de inschrijfbutton.
Heeft u interesse in een InCompany opleiding, of vragen over nieuwe startdata van deze opleiding? Neem dan contact met ons op.