Opleidingsportaal SPV


Fraudeonderzoek gemeente (WMO/Jeugdwet/Participatiewet)

Cursusinhoud

Na afloop van deze opleiding heb je kennis opgedaan over verschillende vormen van fraude waarmee de gemeente bij de uitvoering van de Participatiewet, WMO en Jeugdwet in aanraking komen. Je hebt inzicht in de wettelijke kaders, bent in staat een fraude te onderzoeken en hiervan een gedegen onderzoeksrapport te vervaardigen en kunt adviseren over maatregelen ter voorkoming van fraude.

De opleiding Fraudeonderzoeker gemeenten bestaat uit twee e-learning modules waarin concrete praktijkcasuistiek wordt uitgewerkt (een WMO-casus en een casus uit de Participatiewet) en negen klassikale bijeenkomsten. Aan de orde komen tactische, juridische, communicatieve aspecten en praktische vaardigheden.

 Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor medewerkers van gemeenten of medewerkers van detacheringsbureaus die belast zijn met de handhaving van de Participatiewet, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de Jeugdwet en werkzaam zijn of willen zijn als beleidsmedewerker, toezichthouder, of buitengewoon opsporingsambtenaar. (sociale recherche).

Geen vooropleiding vereist.

Cursusduur en -tijden:

67,5 contacturen.

Prijs (excl. btw)

naameenheidPrijs
Opleidingsprijs Fraudeonderzoeker gemeente (WMO/Jeugdwet/Participatiewet)1€ 4.780,00

Opleidingplanning

CodeNaam OpleidingStartdatumEinddatumLocatieInschrijvenLesdata
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Aanvragen

Om in te schrijven volgt u HIERBOVEN bij het kopje opleidingplanning de regel met de startdata & locatie van uw keuze, direct rechts vindt u de inschrijfbutton.
Heeft u interesse in een InCompany opleiding, of vragen over nieuwe startdata van deze opleiding? Neem dan contact met ons op.