Opleidingsportaal SPV


Informatie Gestuurd Handhaven voor teamleiders, coördinatoren en senioren

Cursusinhoud

Na afloop van deze opleiding weet u wat Informatie Gestuurd Handhaven voor u inhoudt, hoe dit kan bijdragen aan de efficiëntie en het meer zinvol inrichten van de werkzaamheden binnen de afdeling Handhaving en Toezicht van uw (gemeente)organisatie. Daarnaast heeft u kennis over de wijze waarop de juiste informatie kan worden verzameld en hoe deze informatie kan worden gebruikt ten behoeve van handhaving. Tot slot weet u wat het belang is van een briefing en een debriefing, hoe u die kunt opstellen en hoe u resultaten uit verzamelde informatie kunt presenteren.

De opleiding bestaat uit twee onderdelen: Informatie Gestuurd Handhaven De ontwikkeling en verbetering van leiderschap binnen Informatie Gestuurd Handhaven Informatie Gestuurd Handhaven Wat houdt Informatie Gestuurd Handhaven in? Wat betekent Informatie Gestuurd Handhaven voor uw gemeenteorganisatie? Op welke manier kan Informatie Gestuurde Handhaving bijdragen aan de efficiëntie van de werkzaamheden van de BOA of toezichthouder (o.a. op basis van de Circle of Intelligence)? Welke rol heeft de leidinggevende van de BOA of toezichthouder in dit proces? Hoe verzamel je de juiste informatie (o.a. op basis van werkopdrachten), op welke wijze gebruik je deze informatie en hoe zit het - juridisch gezien - met het delen van bepaalde (persoons)informatie? Wat is een briefing en wat is een debriefing en wat is het belang hiervan? De ontwikkeling en verbetering van leiderschap binnen Informatie Gestuurd Handhaven Het samenstellen van een briefing en een debriefing Algemene presentatietechnieken Het middels een praktische opdracht presenteren van de resultaten die zijn verkregen uit de verzamelde informatie (specifieke presentatietechnieken). Aan het einde van de dag worden documenten uitgedeeld waarmee in de praktijk kan worden gewerkt. Insteek/benadering In deze opleiding gaat het met name om de theorie; de kennis die bij deze opleiding wordt verkregen maakt de teamleider, coördinator of senior bewust van de kracht die Informatie Gestuurd Handhaven heeft. Naast de theorie, die wordt ingekleurd aan de hand van praktijkvoorbeelden, is er ook aandacht voor de praktijk. Zo wordt er onder andere aandacht besteed aan het samenstellen van een briefing en een debriefing. Vervolgens dienen de cursisten de resultaten die zijn verkregen uit verzamelde informatie te presenteren. Bij deze praktische opdracht komen naast de specifieke ook de algemene presentatietechnieken aan de orde. Afronding Na afloop van de opleiding ontvangt u een certificaat van deelname. Opleidingsduur: 1 lesdag.

 Voor wie?

Bent u teamleider, coördinator of senior Handhaving en Toezicht en bent u geïnteresseerd in de kracht van Informatie Gestuurd Handhaven? Dan is deze eendaagse training voor u bedoeld.

Geen vooropleiding vereist.

Cursusduur en -tijden:

7,5 contacturen.

Prijs (excl. btw)

naameenheidPrijs
Er zijn geen verkoopregels bekend.

Opleidingplanning

CodeNaam OpleidingStartdatumEinddatumLocatieInschrijvenLesdata
Helaas zijn er geen uitvoeringen beschikbaar.

Aanvragen

Om in te schrijven volgt u HIERBOVEN bij het kopje opleidingplanning de regel met de startdata & locatie van uw keuze, direct rechts vindt u de inschrijfbutton.
Heeft u interesse in een InCompany opleiding, of vragen over nieuwe startdata van deze opleiding? Neem dan contact met ons op.